Beleef de Wadden

Beleef de Wadden

TOCHT VAN ONGEVEER 3 A 4 UUR

De Engelsmanplaat (Fries: de Kalkman) is een zandplaat die zich bevindt tussen Ameland en Schiermonnikoog, ongeveer vijf kilometer van de Friese kust.
 
 
Sinds 1973 valt Engelsmanplaat onder Staatsbosbeheer en dient het als een rustplaats voor vogels. Vooral trekvogels zoals de Wulp, Rosse Grutto, Bonte Strandloper en Drieteenstrandloper komen hier in grote aantallen voor.
 
Broedvogels zoals de Visdief, Noordse Stern en Dwergstern broeden op Het Rif, ten noorden van Engelsmanplaat.
 
In 2016 werd "de Kalkman," een nieuwe waadpost van Staatsbosbeheer, op de Engelsmanplaat geplaatst. Gedurende de zomermaanden verblijven vogelwachters hier, die het gebied in de gaten houden en tevens de aantallen vogels en andere dieren tellen en observeren.
 
Wanneer we een tocht maken naar Engelsmanplaat, kijken we altijd even of de vogelwachters aanwezig zijn. Ze vertellen graag over hun verblijf en het werk dat ze verrichten. 
 
de tocht

Voor of na het bezoek aan de Engelsmanplaat (afhankelijk van het weer en getij) varen we langs de zeehonden die ondertussen lekker van hun rust aan het genieten zijn. U kunt zien hoe deze dieren in hun natuurlijke omgeving leven en misschien zien we er nog een paar naast de boot zwemmen.


Deze tocht is zeer geschikt voor kinderen.

Dagtocht Waddenzee
Minimaal 15 tot maximaal 44 personen
3 a 4 uur waarvan 1 tot 1,5 op de Engelsmanplaat

Wat heeft u nodig?

OUDE SCHOENEN
KORTE BROEK
HANDDOEK
BESCHERMING TEGEN DE ZON:
PET, ZONNEBRIL & ZONNEBRAND (FACTOR 30)
Voornaam *
Achternaam *
E-mail *
Telefoon *
Uw bericht
Onderwerp